Κωνσταντάκης Γιάννης

Τηλέφωνο: +30 6976177259
E-mail: iokonstantakis@gmail.com

Στοιχεία

Ταχυδρομική διεύθυνση: Παρνασσός, Φωκίδα
Τηλέφωνο: +30 6976177259
E-mail: iokonstantakis@gmail.com

Ορειβατική εκπαίδευση

Σχολή Οδηγών Βουνού ΣΕΟΒ-ΕΟΟΑ, Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ, Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ, Σχολή Ορειβατικού Σκι ΕΟΟΑ, Σχολή Ορειβασίας μέσου επιπέδου ΕΟΣ Αθηνών.

Γενικά

Ο Γιάννης Κωνσταντάκης ασχολείται με την ορειβασία και την αναρρίχηση από νεαρή ηλικία. Μετά από αρκετά χρόνια περιπλάνησης στα βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού αποφάσισε να ασχοληθεί και με την ορειβατική εκπαίδευση το 2010. Σήμερα, ως επαγγελματίας Οδηγός Βουνού πλέον, ασχολείται με σχολές και οδήγηση ομάδων ορειβατικού σκι, ορειβασίας και αναρρίχησης.  

Τα πεδία ενασχόλησής του είναι το ορειβατικό σκι, η αναρρίχηση πάγου, βράχου και μεικτού πεδίου, καθώς και η πεζοπορία. Το 1994 έκανε την πρώτη του σοβαρή αναρρίχηση στο Στεφάνι του Ολύμπου και έκτοτε έχει σκαρφαλώσει στις περισσότερες ορθοπλαγιές των ελληνικών βουνών. Το 1995 επισκέφτηκε για πρώτη φορά τις Άλπεις, πραγματοποιώντας κλασσικές αναβάσεις. Από τότε ταξίδεψε σε διάφορα βουνά του κόσμου, όπως στην Cordillera Blanca του Περού, τα Ιμαλάια, τον Καύκασο, τις Γαλλικές, Ελβετικές και Ιταλικές Άλπεις, τα βουνά τις Σκωτίας, της Σλοβενίας κ.α. Το 2006 εγκαταστάθηκε για κάποιο διάστημα στο Chamonix της Γαλλίας, δουλεύοντας και κάνοντας σκι και αλπινισμό.

Έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρείες υπαίθριων δραστηριοτήτων, καθώς και σαν εναερίτης σε τεχνικά έργα. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται σταθερά με το ταξιδιωτικό γραφείο εναλλακτικού τουρισμού nofootprint.gr. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικός μηχανικός και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Σχετικά Θέματα
βρείτε μας και εδώ

ΣΕΟΒ | Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού