Κάραλης Δημήτρης

Τηλέφωνο: +30 6973797661
E-mail: KaralisDimitris@TEEmail.gr

Στοιχεία

Περιοχή: Αττική
Τηλέφωνο: +30. 6973797661
E-mail: KaralisDimitris@TEEmail.gr
Ημερομηνία γέννησης: 14/08/1974

Ορειβατική εκπαίδευση

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων ΕΟΣ Αχαρνών, Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΟΑ, Σχολή Ορειβατικού Σκι Μέσου Επιπέδου ΕΟΟΑ, Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου ΕΟΟΑ, Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ, Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ, Σεμινάριο Οδηγών Βουνού ΣΕΟΒ. Επιπλέον της εκπαίδευσης από την ΕΟΟΑ και το ΣΕΟΒ, έχει παρακολουθήσει σε ετήσια βάση από το 2003 μέχρι σήμερα, μαθήματα στην τεχνική της χιονοδρομίας στους Ιταλικούς Δολομίτες, στη Scuola di Sci (Alta Val di Fiemme).

Γενικά

Ασκεί το επάγγελμα του Οδηγού Βουνού με έμφαση στην Ορειβασία, στην Αναρρίχηση και στο Ορειβατικό Σκι, σε ατομικό ή σε ομαδικό επίπεδο, συνεργαζόμενος με Έλληνες και Ξένους. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Σχολές

Από το 2000 συμμετέχει ως Εκπαιδευτής σε σχολές Ορειβασίας, Αναρρίχησης Βράχου και Ορειβατικού Σκι, Αρχαρίων και Μέσου επιπέδου που διοργανώνονται από τους ορειβατικούς συλλόγους και που επιβλέπονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).

Σωματεία / Σύλλογοι

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΣ Αχαρνών το διάστημα 1999-2013.

Αναβάσεις / Αναρριχήσεις

Έχει ανοίξει νέες αναρριχητικές διαδρομές πολλαπλών σχοινιών με διάφορους σχοινοσύντροφους, στο Φλαμπούρι και στο Άρμα της Πάρνηθας, στο Καντήλι του όρους Πατέρας, στο Ξεροβούνι της Δίρφυς, στη Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας, στα Μετέωρα, στον Παρνασσό, στα Βαρδούσια, στην Γκιώνα και στα Τζουμέρκα, ενώ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες αναβάσεις και καταβάσεις με τα ορειβατικά σκι σε πολλά ελληνικά βουνά. Έχει πραγματοποιήσει αναβάσεις ή αναρριχήσεις στους Ιταλικούς Δολομίτες, στις Αυστριακές Άλπεις, στις Γαλλικές Άλπεις και στις Ελβετικές Άλπεις.

Κοινωνική προσφορά

Πολλαπλή συμμετοχή στην έρευνα, διάσωση ή και ανάσυρση ορειβατών που είχαν εμπλακεί σε ατύχημα (ή δυστύχημα) στο αλπικό πεδίο. Το διάστημα 2000-2016 ήταν εκπρόσωπος της ΕΟΟΑ στη Διεθνή Επιτροπή Ασφαλείας της UΙAA.

Δημοσιεύσεις

Δ. Κάραλης, Συζήτηση που αφορά στα πρότυπα ασφαλείας της UIAA, Βιβλιοθήκη ΕΟΟΑ, 2015, https://hmga.gr/technika-arthra/protypa-asfalias-tis-uiaa/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1350630711002263

Συγγραφική δραστηριότητα

Έχει συγγράψει μαζί με τον Άρη Θεοδωρόπουλο το ακαδημαϊκό σύγγραμμα «Ορειβασία, Αναλυτικό Τεχνικό Εγχειρίδιο» (https://eosacharnon.gr/books/) και υπήρξε τεχνικός σύμβουλος στα συγγράμματα «Η Τέχνη του Βουνού, Τόμοι Α και Β» των Χ. Μπελογιάννη και Γ. Βουτυρόπουλου.

Σχετικά Θέματα
βρείτε μας και εδώ

ΣΕΟΒ | Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού