Εξακοϊδης Αρχοντής

Τηλέφωνο: +30 6944593064
E-mail: aexakoidis@hotmail.com

Στοιχεία

Περιοχή: Κομοτηνή
Τηλέφωνο: +30 6944593064
Τηλέφωνο: +30 2531073362
E-mail: info@climbing-greece.gr
E-mail: aexakoidis@hotmail.com
Website: https://climbing-greece.gr/
Ημερομηνία γέννησης: 23/06/1969

Ορειβατική εκπαίδευση

Ολοκλήρωσε με επιτυχία:
Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων ΕΟΣ Κομοτηνής
Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ Καβάλας
Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ
Σχολή Μέσου Επιπέδου Ορειβατικού Σκι
Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβατικού σκι ΕΟΟΑ
Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ
Σεμινάριο Οδηγών Βουνού ΣΕΟΒ
Σεμινάριο Κριτών και Τεχνικών εκπροσώπων ορειβατικού σκι της ΕΟΟΑ 2001
Σχολή Βοηθών Χαρακτών αγώνων ορειβατικού σκι της ΕΟΟΑ το 2001

Γενικά

Λάτρης των σπορ, χρόνια αθλητής στην κολύμβηση, το μπάσκετ και δεινός ποδηλάτης, δεν χρειάστηκε πολύ, ώστε τα βουνά να τον κλέψουν και να ασχολείται αποκλειστικά με την ορειβασία, το σκι και την αναρρίχηση.

Μέλος του ΕΟΣ Κομοτηνής συμμετείχε από νωρίς στα Διοικητικά του συλλόγου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα προσφέροντας γνώσεις και εμπειρίες σε νέους και δραστήριους ορειβάτες.

Έχει σημαντική αναρριχητική και ορειβατική δράση σε πολλές ορθοπλαγιές της Ελλάδας (Βαράσοβα, Γκιώνα, Μετέωρα, Βαρδούσια, Όλυμπο, Αστράκα, Φαλακρό, Παγγαίο) και έχει ανοίξει αρκετές νέες αναρριχητικές διαδρομές σε βουνά της  Ελλάδας.

Αναρριχήθηκε σε διαδρομές βράχου, πάγου και μικτού στις Άλπεις (Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία) και τη Βουλγαρία ( Vihren, Musala, Rila, Vratsa, Karlukovo, Veliko Tarnovo). Έχει πραγματοποιήσει πολλές πρώτες Ελληνικές αναβάσεις και έχει διοργανώσει με επιτυχία αποστολές στην Αλάσκα (McKinley 6129m.), στην Τουρκία (Αραράτ, Aladaglar, Erciyes), στο Ιράν, στο Νεπαλ, στον Καύκασο, στη Βουλγαρία και έχει αναρριχηθεί στο Yosemite (Η.Π.Α.).
Πραγματοποιεί διασχίσεις με ορειβατικά σκι σε βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συμμετέχει ως αθλητής ή στέλεχος σε αγώνες ορειβατικού σκι και ως αθλητής σε αγώνες Αγωνιστικής αναρρίχησης.
Δραστηριοποιείται κυρίως σε βουνά της βορείου Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, όπου και διοργανώνει Trekking.

Σχολές

Συμμετέχει σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης ως υπεύθυνος Εκπαιδευτής σε σχολές ορειβασίας, αναρρίχησης και ορειβατικού σκι των Σωματείων της  ΕΟΟΑ, καθώς και σε Σχολές Ορειβασίας – Αναρρίχησης και Διάσωσης της ΕΜΑΚ. Πραγματοποιεί Σχολές διάσωσης σε αντίστοιχες ομάδες.

Είναι προπονητής της Αναρριχητικής Ομάδας του ΕΟΣ Κομοτηνής με πολλές διακρίσεις.

Σωματεία / Σύλλογοι

 Συμμετείχε στα Διοικητικά του ΕΟΣ Κομοτηνής σαν Γενικός Γραμματέας ή ως μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου.

Ορειβατικές Αποστολές

Στο εξωτερικό αναρριχήθηκε στις Άλπεις (Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία). Αναρριχήθηκε στο Matterhorn 4478μ. από 3 διαφορετικές διαδρομές( Hornli ridge, Lion ridge, Schmidt route), στις Grandes Jorasses (Walker spur), Mont Blanc, Mont Maudit, Col Ecless, Dent du Geant, στους Δολομίτες (Cinque Torre, Mizurina) και σε διαδρομές πάγου στο Cogne. Στη Βουλγαρία αναρριχήθηκε σε διαδρομές βράχου, πάγου και μικτού (βόρεια Vihren, Seven lakes, Skakavitsa).

 Έχει διοργανώσει με επιτυχία αποστολές στην Αλάσκα (McKinley 6129m.), το Νεπάλ (Everest B.C., Kala Patar), στην Τουρκία (Αραράτ, Aladaglar, Erciyes), στο Ιράν, τον Καύκασο, τη Σλοβενία και στο Yosemite (Η.Π.Α.). Στη Βουλγαρία έχει διοργανώσει με επιτυχία trekking στη Rila και στο  Pirin.

Αναβάσεις / Αναρριχήσεις

Έχει σημαντική αναρριχητική και ορειβατική δράση σε πολλές ορθοπλαγιές της Ελλάδας (Βαράσοβα, Γκιώνα, Μετέωρα, Βαρδούσια, Όλυμπο, Αστράκα), έχει ανοίξει πολλές νέες αναρριχητικές διαδρομές στην  Ελλάδα και έχει οργανώσει και εξοπλίσει αναρριχητικά πεδία.

Από το 1990 ασχολείται εντατικά με το ορειβατικό σκι, πραγματοποιώντας διασχίσεις σε βουνά της Ελλάδας του εξωτερικό

Κοινωνική προσφορά

Έχει συμμετάσχει σε διασώσεις ορειβατών στον Όλυμπο, καθώς και σε έρευνες αναζήτησης  χαμένων ορειβατών στο Φαλακρό, τη Σαμοθράκη και τη Ροδόπη.

Συγγραφική δραστηριότητα

Συμμετείχε σε μεταπτυχιακή  εργασία του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με θέμα: «H επίδραση της μυϊκής ενδυνάμωσης των κάτω ακρών στην ιδιοδεκτικότητα του καρπού σε αρχάριους αναρριχητές».

Έχει συγγράψει 2 εγχειρίδια για σχολές  αρχαρίων αναρρίχησης βράχου και αναρρίχησης πάγου, με τίτλο: «Μίνι οδηγός αναρρίχησης» & « Μίνι οδηγός  Παγοαναρρίχησης»

Σχετικά Θέματα
βρείτε μας και εδώ

ΣΕΟΒ | Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού