το Σωματείο και τα Μέλη του Το Σωματείο και τα Μέλη του Το Σωματείο Το Συμβούλιο Τα Μέλη - Οδηγοί Βουνού Κώδικας δεοντολογίας ¶δεια ¶σκησης Επαγγέλματος Επικοινωνία
εκπαίδευση των Οδηγών Βουνού Εκπαίδευση των Οδηγών Βουνού Σχολή Οδηγών Βουνού
υπηρεσίες των Οδηγών Βουνού Υπηρεσίες των Οδηγών Βουνού Ορειβασία Αναρρίχηση βράχου Αναρρίχηση πάγου Σκι Canyoning Εργασίες σε ύψος
Τα Μέλη - Οδηγοί Βουνού

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

  • Ταχυδρομική διεύθυνση: Β. Λεσβίου 2, 15126, Μαρούσι, Αττική
  • Τηλέφωνο: +30 6947838798
  • E-mail: geovout@hotmail.com
  • Ημερομηνία γέννησης: 12/4/1969
  • Ορειβατική εκπαίδευση: Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ Αθηνών, Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ, Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ.

Ο Γιώργος Βουτυρόπουλος  ασχολείται με τη συνοδεία και ορειβατική εκπαίδευση από το 1990, σαν συνοδός και εμψυχωτής σε εταιρείες υπαίθριων δραστηριοτήτων, σαν βοηθός και αργότερα εκπαιδευτής ορειβασίας σε σχολές ορειβατικών σωματείων και σαν επαγγελματίας οδηγός βουνού από το 1993. Ιδρυτικό μέλος του ΣΕΟΒ, όπου έχει διατελέσει και γραμματέας. Ειδικός σύμβουλος της ομοσπονδίας ορειβασίας σε θέματα ορειβατικής εκπαίδευσης από το 1998 είναι υπεύθυνος για τις σχολές Εκπ/τών και βοηθών Εκπ/τών της ΕΟΟΑ, επίσης για σχολές αρχηγών αναβάσεων και σχολές ορειβασίας και αναρρίχησης μέσου επιπέδου.

Έχει σκαρφαλώσει στις σημαντικότερες ορθοπλαγιές της Ελλάδας (Βαράσοβα, Μετέωρα, Όλυμπο, Αστράκα, Γκιώνα, Βαρδούσια). Επίσης έχει αναρριχηθεί στις ¶λπεις (Adolph Rey, Tour Ronte Mont Maudit, Mt Blanc du Tacul, Pillar Freney, Grandes Jorrasses, Aig. Noire, Aig. Fou, Droites, Grand Cappuccin, κ.α.), στους Δολομίτες (Cime di Lavaredo, Brenta), στη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία διαδρομές βράχου, πάγου και μεικτού πεδίου. Έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια (Everest, Cho Oyu, Dhaulagiri), στις ¶νδεις (Περού), στα Παμίρ, στα βουνά του Κασμίρ, στην οροσειρά του Ινδο-Καυκάσου στο Πακιστάν και στην Αφρική (Κένυα).

¶ρθρα του για την ορειβασία και την αναρρίχηση δημοσιεύονται συχνά στον ειδικό και γενικό τύπο. Στις δημοσιεύσεις του συμπεριλαμβάνονται το δίτομο εγχειρίδιο ορειβασίας «Η Τέχνη του Βουνού» από τις εκδόσεις Ζέρβας μαζί με τον Χ. Μπελογιάννη και το «Ορεινή Πεζοπορία:  τεχνικό εγχειρίδιο για συνοδούς βουνού» που έκδωσε η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια προγράμματος ανάπτυξης ορεινού τουρισμού. Συμμετείχε επίσης στην έκδοση οδηγού για τα βουνά της Φωκίδας, από τις εκδόσεις Ανάβαση.

Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο St Andrews της  Σκωτίας.  

επιστροφή


Facebook