το Σωματείο και τα Μέλη του Το Σωματείο και τα Μέλη του Το Σωματείο Το Συμβούλιο Τα Μέλη - Οδηγοί Βουνού Κώδικας δεοντολογίας Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Επικοινωνία
εκπαίδευση των Οδηγών Βουνού Εκπαίδευση των Οδηγών Βουνού Σχολή Οδηγών Βουνού
υπηρεσίες των Οδηγών Βουνού Υπηρεσίες των Οδηγών Βουνού Ορειβασία Αναρρίχηση βράχου Αναρρίχηση πάγου Σκι Canyoning Εργασίες σε ύψος
Τα Μέλη - Οδηγοί Βουνού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

  • Ταχυδρομική διεύθυνση: Αγνάντα Άρτας
  • Τηλέφωνο: +30 6947634197
  • E-mail: magiatheo@yahoo.gr, tzoumerkamagia@gmail.com
  • Ημερομηνία γέννησης: 24/2/1966
  • Ορειβατική εκπαίδευση: Σχολή Προπονητών Ορειβασίας ΕΟΟΑ/ΓΓΑ, Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβατικού Σκι ΕΟΟΑ.

Είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την ειδίκευση χιονοδρομίας (Αλπικό σκι, Σκι αντοχής, Παγοδρομία, Ορειβασία και Αναρρίχηση) και ιδρυτής του MOUNTAIN SPORTS.

Είναι από το 1996 υπεύθυνος οργάνωσης, λειτουργίας και συντήρησης της κλειστής τεχνητής αναρριχητικής πίστας του Ε.Ο.Σ Αχαρνών καθώς και υπεύθυνος εκπόνησης προπονητικών προγραμμάτων σε παιδιά (8-17 ετών) καθώς και σε ενήλικες μέλη του Ε.Ο.Σ Αχαρνών κάθε επιπέδου.

Είναι χαράκτης και τεχνικός εκπρόσωπος αγώνων της ΕΟΟΑ από το 2000. Έχει διδάξει σε 4 Σχολές Βοηθών εκπαιδευτών Ορειβασίας και Ορειβατικού Σκι, 6 Σχολές Μέσου Επιπέδου Αναρρίχησης Βράχου και Ορειβατικού Σκι, 1 Σχολή Αρχηγών Αναβάσεων και 32 Σχολές Αρχαρίων Αναρρίχησης Βράχου, Ορειβασίας και Ορειβατικού Σκι, που επιβλέπονται από την ΕΟΟΑ. Έχει διδάξει στο ΤΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ειδίκευση χιονοδρομίας, τεχνικές ασφάλειας και κίνησης σε τεχνητή αναρριχητική πίστα.

Έχει συγγραφική δραστηριότητα η οποία περιλαμβάνει τριάντα εννέα τεχνικά άρθρα και είκοσι τρία περιγραφικά άρθρα αγώνων. Υπήρξε Τεχνικός Σύμβουλος στη συγγραφή ενός συγγράμματος που διατίθενται στο εμπόριο.

Ασχολείται με την αναρρίχηση από το 1989 και έχει στο ενεργητικό του πάνω από 280 αναρριχητικές διαδρομές υψηλής δυσκολίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η μοναχική επανάληψη της διαδρομής Μιχαηλίδη στη ΓΚΙΩΝΑ, η πρώτη ελληνική επανάληψη της WALΚER στην GRAND JORASSES του ΜΟΝΤ BLANC, η πρώτη ελληνική επανάληψη της βορεινής ορθοπλαγιάς του MATTERHORN σε μια ημέρα, και η πρώτη ελληνική επανάληψη της βορεινής ορθοπλαγιάς του EIGER (1994) για την οποία τιμήθηκε από την ΕΟΟΑ.

Ασχολείται με το ορειβατικό σκι από το 1992. Ήταν πρωταθλητής Ελλάδας ορειβατικού σκι για 15 συνεχή χρόνια από το 1993-2007. Έχει κάνει πρώτη κατάβαση με ορειβατικά σκι από το Λούκι του Μύτικα στον Όλυμπο. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 180 αγώνες από τους οποίους 7 Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε 4 παγκόσμια πρωταθλήματα ορειβατικού σκι της ISMC σαν μέλος της εθνικής ομάδας Ελλάδος καθώς και σε 6 PIERRA MENTA (4ήμερος αγώνας ορειβατικού σκι).

Έχει συμμετάσχει σε 2 αποστολές στα Ιμαλάια στη βορεινή πλευρά του EVEREST (1996) και στις Άνδεις (1999) Huana Potosi 6088 μ.

Ασχολήθηκε με πάθος από το 1984 με το ορεινό τρέξιμο και την ορεινή ποδηλασία και έχει συμμετάσχει επανειλημμένως σε πολλούς ορειβατικούς μαραθώνιους.

επιστροφή


Facebook