το Σωματείο και τα Μέλη του Το Σωματείο και τα Μέλη του Το Σωματείο Το Συμβούλιο Τα Μέλη - Οδηγοί Βουνού Κώδικας δεοντολογίας ¶δεια ¶σκησης Επαγγέλματος Επικοινωνία
εκπαίδευση των Οδηγών Βουνού Εκπαίδευση των Οδηγών Βουνού Σχολή Οδηγών Βουνού
υπηρεσίες των Οδηγών Βουνού Υπηρεσίες των Οδηγών Βουνού Ορειβασία Αναρρίχηση βράχου Αναρρίχηση πάγου Σκι Canyoning Εργασίες σε ύψος
Τα Μέλη - Οδηγοί Βουνού

ΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ

  • Ταχυδρομική διεύθυνση: Αγίας Λαύρας 43, 60132, Κατερίνη
  • Τηλέφωνο: +30 6976695869
  • E-mail: info@olympus-guiding.gr
  • Website: www.olympus-guiding.gr
  • Ημερομηνία γέννησης: 12/1/1975
  • Ορειβατική εκπαίδευση: Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων ΕΟΣ Κατερίνης, Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ Κατερίνης, Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ, Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας ΕΟΟΑ, Σεμινάριο Οδηγών Βουνού ΣΕΟΒ.

Ο ¶κης Παρούσης είναι Εκπαιδευτής Ορειβασίας – Αναρρίχησης και Ορειβατικού σκι, καθώς και διπλωματούχος Οδηγός Βουνού.

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1975 και έκανε τα πρώτα του ορειβατικά και αναρριχητικά βήματα στον Όλυμπο, σε ηλικία 15 χρόνων. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει αναπτύξει εξαιρετικά μεγάλη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην ορειβασία, στην αναρρίχηση βράχου και πάγου και στο ορειβατικό σκι.
Η δράση του στην Ελλάδα, αριθμεί εκατοντάδες επαναλήψεις διαδρομών μοντέρνας και παραδοσιακής αναρρίχησης στον Όλυμπο, στη Βαράσοβα, στα Μετέωρα, στα Βαρδούσια, στην Γκιώνα κ.α. καθώς και καθιέρωση νέων γραμμών, τόσο σε βράχο όσο και σε χειμερινό πεδίο.

Στο εξωτερικό, έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στα βουνά της Ευρώπης, σκαρφαλώνοντας μια πλειάδα κλασικών και σημαντικών διαδρομών πάγου και βράχου στην περιοχή του Mont Blanc, στους Δολομίτες, στο Grand Paradiso, στην Αόστα, κ.α.
Εξίσου έντονη είναι και η δράση του στο ορειβατικό σκι, έχοντας πραγματοποιήσει αξιόλογες διασχίσεις, αναβάσεις και καταβάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Διδάσκει ορειβασία, αναρρίχηση και ορειβατικό σκι σε σχολές ορειβατικών συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α, οδηγεί με πάθος τους λάτρεις της ορειβασίας και του σκι σε διαδρομές ορεινής πεζοπορίας, αναρρίχησης βράχου, πάγου και ορειβατικού σκι, ενώ είναι και εκπαιδευτής χιονοδρομίας στην Ακαδημία του Χιονοδρομικού Ομίλου Κατερίνης.
Είναι παντρεμένος με τη Μαρίζα Αντωνακοπούλου και έχουν μία κόρη και δυο γιούς.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

επιστροφή


Facebook