το Σωματείο και τα Μέλη του Το Σωματείο και τα Μέλη του Το Σωματείο Το Συμβούλιο Τα Μέλη - Οδηγοί Βουνού Κώδικας δεοντολογίας ¶δεια ¶σκησης Επαγγέλματος Επικοινωνία
εκπαίδευση των Οδηγών Βουνού Εκπαίδευση των Οδηγών Βουνού Σχολή Οδηγών Βουνού
υπηρεσίες των Οδηγών Βουνού Υπηρεσίες των Οδηγών Βουνού Ορειβασία Αναρρίχηση βράχου Αναρρίχηση πάγου Σκι Canyoning Εργασίες σε ύψος
Τα Μέλη - Οδηγοί Βουνού

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΗΛΙΑΣ

  • Ταχυδρομική διεύθυνση: Αργοναυτών 18, 15232, Χαλάνδρι, Αττική
  • Τηλέφωνο: +30 2106847242, +30 210 6015601, +30 6944636179
  • Fax: +30 210 6015601
  • E-mail: milias@otenet.gr, milias@costeas-geitonas.gr
  • Website: www.miliascamps.gr
  • Ημερομηνία γέννησης: 13/5/1958
  • Ορειβατική εκπαίδευση: Σχολή Προπονητών Ορειβασίας ΕΟΟΑ/ΓΓΑ

Αθλητής χιονοδρομίας τη δεκαετία του ΄70, μέλος της Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας το 1979, Προπονητής Ορειβασίας ΕΟΟΑ/ΓΓΑ (1993), Οδηγός Βουνού ΕΟΟΑ/ΣΕΟΒ (1998).

Ο Τζώρτζης Μηλιάς, ξεκίνησε την επαφή του με το βουνό από την παιδική του ηλικία μέσω του αγωνιστικού σκι. Τη δεκαετία του ΄80 ξεκινάει ορειβατικό σκι και το 1988 μαζί με τους Χλωροκώστα-Ζαφειρόπουλο κατεβαίνουν το "Ασανσέρ" στα Βαρδούσια, πρώτη διαδρομή με μεγάλες κλίσεις που έγινε με σκι στην Ελλάδα. Το 1987 στρέφεται προς την αναρρίχηση όπου δραστηριοποιείται επαναλαμβάνοντας διαδρομές στις σημαντικότερες ορθοπλαγιές της Ελλάδας, ανοίγοντας νέες διαδρομές -κάποιες από τις οποίες γίνονται κλασσικές- και εξοπλίζοντας νέα αναρριχητικά πεδία. Αγαπημένα του βουνά και πεδία στα οποία έχει ανοίξει νέες διαδρομές είναι Η Γκιώνα (Πυραμίδα), η Σύμη (ορθοπλαγιά ¶η Γιώργη), το Φλαμπούρι, η Αλογόπετρα, ο Παρνασσός κ.α.

Το 1996, μαζί με τον αδελφό του και καθηγητή φυσικής αγωγής, Ίωνα Μηλιά, δημιουργούν τη MILIAS CAMPS, μία εταιρία που έχει ως στόχο να φέρει τους νέους κοντά στη φύση μέσω των σπορ. Πράγματι, μέσα στην τελευταία δεκαετία, περισσότερα από 2.500 παιδιά γνωρίζουν κοντά τους σπορ όπως είναι το σκι, η ορειβασία, η αναρρίχηση, το καγιάκ κ.α.

Είναι χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων χημείας, βιολογίας, οικολογίας καθώς και βιβλίων και πληθώρας άρθρων που έχουν σχέση με τα σπορ και την εκπαίδευση. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

Σήμερα, εκτός από τη δραστηριότητά του μέσω της MILIAS CAMPS με παιδικές ομάδες, πραγματοποιεί Σχολές Αναρρίχησης Βράχου για ενήλικες, ενώ παράλληλα εργάζεται, από το 1987, ως εκπαιδευτικός στα εκπαιδευτήρια "Κωστέα-Γείτονα".

επιστροφή


Facebook